Polis, protestocuları yasa gereği parlamentonun önündeki alana çadır kuramayacakları konusunda uyardığını belirterek, "Bu çerçevede protestoculardan alanı boşaltmalarını birkaç kez istedik. Alanı terk etmezlerse tahliye edeceğimizi söyledik" açıklamasında bulundu.

Geceyi kurdukları bir brandanın altında uyuyarak geçiren 15 kişilik gruba yasa ihlalinden dolayı müdahale eden polis, bu kişileri sabah saatlerinde gözaltına aldı. Polis 15 kişinin, Londra'nın merkezindeki bir karakola götürüldüğünü bildirdi.

Yaklaşık üç yıl önce Londra'daki St. Paul's Katedrali önüne kurdukları çadırlarla haftalarca alanı işgal eden "OccupyLondon (Londra'yı İşgal Et)" isimli grup, parlamento önünde düzenledikleri eylemle hükümetin ekonomi, sağlık ve eğitim gibi alanlardaki politikalarını protesto etti.

Grup dağıttıkları broşürlerle, İngiliz hükümetinin ulusal sağlık sistemini özelleştirmesi, öğrenim kredilerini artırması, devlet yardımlarında kesintiye gitmesi gibi politikalarını eleştirdi.

Londra'da parlamentonun önündeki yeşil alanda çadır kurmak ve bu alanı uzun süre işgal etmek, 2011 tarihli "Polis Reformu ve Sosyal Sorumluluk" başlıklı yasa gereği yasa dışı kabul ediliyor.