İngiliz yapımcı, aranjör ve besteci Sir George Martin, 90 yaşında hayata veda etti.

Rock müziğin efsanevi gruplarından Beatles'ın davulcusu Ringo Starr, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından Martin'in öldüğünü duyurdu.

İngiltere Başbakanı David Cameron da, Martin'i, "müziğin dev isimlerinden biri" olarak niteleyerek ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Grubun efsanevi isimlerinden Paul McCartney ise, Martin'in ölüm haberini aldıktan sonra şahsi internet sitesinde yaptığı açıklamada, hayatını kaybeden yapımcının kendisi için "Bir baba gibi" olduğunu ve birlikte muhteşem anıları bulunduğunu vurguladı. McCartney, "'Beşinci Beatle' ünvanını hak edecek biri varsa o da Martin'di dedi."

John Lennon, Paul McCartney, George Harrison ve Starr'dan oluşan Beatles için 700'den fazla kayıt yapan Martin, "Beşinci Beatle" olarak tanınıyordu.

Bir marangozun çocuğu olarak 1926’da Kuzey Londra'da Holloway'de dünyaya gelen George Martin, Beatles'ın 1962 yılında hazırladığı deneme kaydını ilk kez duyduktan sonra ünlü grubun dünya çapındaki başarıya ulaşmasına yardımcı oldu.

Martin, Parlophone Müzik'in kurucusuydu. İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, müzik ve popüler kültüre katkılarından dolayı 1996'da Martin'e "Sir" unvanı vermişti. Martin, çok sayıda Grammy kazanmış, 1964'te de "A Hard Day's Night" filmiyle En İyi Müzik dalında Oscar'a aday gösterilmişti.