İngiltere Başbakanı David Cameron, ülkesinin Avrupa Birliği (AB) ile yürüteceği yeniden müzakere sürecinin sabır ve kararlılık gerektirdiğini belirterek, "Bu süreçte iniş çıkışlar olacaktır ama iyi niyetli bir şekilde birlikte çalışarak AB'yi ve ülkemizin AB ile ilişkilerini reforme edeceğimize inanıyorum" dedi.

AB Doğu Ortaklığı Zirvesi için Letonya'nın başkenti Riga'da bulunan Cameron basın toplantısı düzenledi. İngiltere'de kazandığı genel seçimin ardından AB liderleriyle ilk kez bir araya gelen David Cameron, "Bu zirve, liderlerle AB'de ve birliğin İngiltere ile ilişkilerinde yapılabilecek reformları görüşmek için bir fırsat oldu" dedi.

İngiltere'nin AB üyesi olarak dünyanın en büyük ortak pazarında bulunmaktan fayda sağladığını belirten Cameron, şöyle devam etti:

"AB üyesi olarak çevre, yoksullukla mücadele, demokrasi önem verdiğimiz değerler. Ama İngiliz halkının endişelerine de eğilmemiz gerekiyor. İngiliz halkı mevcut durumdan memnun değil, açıkçası ben de değilim. Bazı AB kuralları gereksiz yük oluşturuyor. İngiltere'ye Avrupa'dan çok sayıda kişinin göç etmesi de bir başka endişe nedeni. Tüm bu sorunlara çözüm bulacağımıza ve AB ile ilişkilerimizi daha iyi hale getireceğimize inanıyorum."

Zirve çerçevesinde bugün AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, Polonya, İsveç, Macaristan ve Letonya'nın başbakanlarıyla görüştüğünü belirten Cameron, gelecek hafta ise Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker, Alman mevkidaşı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande ile bir araya geleceğini ifade etti.