Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde düzenlenen terör saldırısına dünyadan tepkiler geldi.

AB Komisyonu'nun genişleme müzakereleri ve komşuluk politikasından sorumlu Üyesi Johannes Hahn, Twitter mesajında, İstanbul'daki terör saldırısını şiddetle kınayarak kurbanların ailelerinin acısını paylaştığını bildirdi.

AB Komisyonu'nun göç ve içişlerinden sorumlu üyesi Dimitris Avramopulos da saldırıyı sert şekilde kınayarak terörle ortak mücadelenin devam edeceğini vurguladı.

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz da "İstanbul'daki menfur intihar terör saldırısında hayatını kaybedenleri̇n ailelerine taziyelerimi sunuyorum ve yaralılara acil şifalar diliyorum" ifadesini kullandı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, saldırıyı şiddetle kınayarak "Terörizme hiçbir şekilde meşruiyet addedilemez. Tüm NATO müttefikleri, Türkiye'nin yanında ve terörün her türlüsüyle mücadelede birlikte duruyor" ifadesini kullandı.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, "Bu menfur ve alçak saldırıyı güçlü bir şekilde kınıyorum. Fransa, terörizm ile mücadelede Türkiye ve Türk halkı ile dayanışma içindedir" dedi.

Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu Leigh Turner, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Bugün İstiklal'de yaşanan patlama dolayısıyla çok üzgünüm. Düşüncelerim olaydan etkilenenler ve aileleriyle" ifadesini kullandı.

İstanbul Amerikan Konsolosluğunun Twitter hesabından yapılan paylaşımda "İstiklal'deki patlamanın şoku ve üzüntüsü içindeyiz. Hayatını kaybedenlerin ailelerinin yasını paylaşıyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili, mesajında "Son dönemlerde Türkiye'yi sarsan terör saldırıları, son derece endişe vericidir" ifadesini kullanarak Türk halkının bu zor durumdan çıkacağına inandığını ifade etti. Kvirikaşvili, Türk hükümetinin uluslararası ortaklarıyla terörü durduracağından emin olduğunu vurguladı.

Kosova Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Haşim Thaçi ve Arnavutluk Dışişleri Bakanı Ditmir Bushati, Twitter mesajlarında, acıları paylaştıklarını ve Türk halkıyla dayanışma içinde olduklarını vurguladı.