Paris'te yaşanan gelişmelere ilişkin İngiliz hükümetinin acil kabine toplantısı "Cobra"ya başkanlık eden May, Sky News televizyon kanalına yaptığı değerlendirmede, "İngiltere sınırında bulunan güvenlik, polis ve diğer organizasyonlar, Fransa'dan ve Avrupa'nın farklı bölgelerinden gelen yolcu, araç ve mallara yönelik denetimlerini yoğunlaştırdı. Bu durum belirli bir istihbarata ya da plana cevaben değil. Fakat bu önlemler yürürlükte" ifadelerini kullandı.

İngiltere'de terör tehdidinin geçen yılın ağustos ayında Ortak Terörizm Analiz Merkezi (JTAC) tarafından "ciddi" seviyesinden "çok ciddi" seviyeye yükseltildiğini hatırlatan May, "Bu, bir terörist saldırının olmasının büyük ihtimalle mümkün olduğu anlamına geliyor. Herkesten tedbirli olmalarını istiyorum" dedi.

İngiltere Başbakanlığı'ndan yapılan açıklamada da İngiltere'nin terör tehdidi seviyesinde herhangi bir değişiklik yapılmadığı, fakat bir kısım tedbirin uygulanmasına karar verildiği bildirildi. Açıklamada, Fransa'dan İngiltere'ye geçiş yapılabilecek Calais limanı ve Gara du Nord tren istasyonunda özel araç ve kamyonlara yönelik aramaların artırılacağı kaydedildi.

İngiltere Başbakanı David Cameron dün Almanya Başbakanı Angela Merkel ile ortak basın toplantısında Paris'teki saldırının ifade özgürlüğü ve demokrasi gibi değerlere yapılmış bir saldırı olduğunu belirterek, bu saldırının İngiltere'deki terör saldırılarından farklı olduğunu ifade etmişti. Cameron, "İngiliz istihbarat kuruluşları MI5 ve MI6, beni ve Merkel'i, son gelişmelere ilişkin bilgilendirdi. Nasıl tepki vereceğimiz konusunda ve neler yapılması gerektiğine bakacağız. Hepimiz ihtiyatlı olmalıyız" diye konuşmuştu.