İngiltere'nin Manchester kentinde konuşan Osborne, ekonomik büyümenin sürdürülmesi için yeni uygulamaların düşünülmesi gerektiğini belirterek, "Ekonomik veriler gösteriyor ki şehirlerin büyüklüğü ile o şehirde yaşayan insanların verimliliği arasında çok güçlü bir ilişki var. Dünyadaki en büyük 600 şehir dünyadaki nüfusun yüzde 20'sine sahip olmasına rağmen küresel ekonominin toplam gayri safi hasılasının yüzde 60'ına sahip. Hepimiz ülkemizde herşeyin Londra'daki tek bir merkezde yönetilmesine dayalı eski modelin kırıldığını biliyoruz. Bu dengesiz bir ekonomiye neden oluyor" dedi.

Merkezi yönetimin ülkenin farklı bölgelerinde sorunlara neden olduğunu da belirten Osborne, "Bu insanların hayatlarını etkileyecek kararlara ilişkin kendilerini uzak hissetmelerine neden oluyor. Bu demokrasimizin refahı için de iyi değil" ifadelerini kullandı.

Osborne, İngiltere'de bazı mali yetkilerin yerel yönetimlere devredilmesine ilişkin olarak, "Söz verildiği üzere İskoçya ve Galler'e yetki devri yapacağız. Ama bugün daha ileriye giderek İngiltere'nin diğer şehirlerine de yetki devri yapılacağını söyleyebilirim" diye konuştu.

Osborne son olarak, "Artık şehirlerin kendi meselelerine ilişkin kontrolü ellerine almalarının zamanıdır. Merkezden şehirlere, yerel toplu taşıma, konut, yeteneklerin geliştirilmesi ve sağlık alanlarında daha fazla kontrol verecek gücü aktaracağız" dedi.