İngiliz hükümeti, Fransa'nın Calais kentindeki sığınmacı kampında kalan ve Birleşik Krallık'a giriş hakkı bulunan çocukların sığınma başvurularının hızlandırılması için Fransa'ya çağrıda bulundu.

Eğitim Bakanlığının İngiltere'deki Çocuklardan Sorumlu Komisyon Başkanı Anne Longfield, kamptaki yaklaşık 150 çocuğun sığınmacı başvurularının hızlandırılması için Fransız yetkililere mektup gönderdi.

Mektubunda, kamplardaki refakatsiz çocuklara Fransa'nın bakamadığını kaydeden Longfield, Calais'deki kampın bir bölümünü Fransa polisinin boşaltmasının ardından burada kalan 129 çocuğun kaybolduğu iddiasına yer verdi.

Longfield, "Calais sığınmacı kampından halan hangi çocukların Birleşik Krallık'a girişinin uygun olduğunun acilen tespiti için Fransız yetkililere talepte bulundum. Buraya gelip gelemeyeceklerini bile öğrenmek için bazılarının 9 aya kadar bekletiliyor olmaları kabul edilemez." dedi.

Kampın, refakatsiz çocuklar için çok tehlikeli bir yer olduğuna değinen Longfield, kamptaki çocukların insan tacirlerinin eline düşmeye açık olduğunu, şiddete ve suistimale maruz kalabileceğini kaydetti. 

Sığınmacılara yardım eden bir İngiliz derneği, geçen hafta polisin Calais'deki kampı güvenlik ve sağlık koşulları gerekçesiyle dağıtmasından sonra refakatsiz 129 çocuğun akıbetinden haber alınamadığını bildirmişti.

Calais, İngiltere'ye geçmek isteyen sığınmacılar için önemli bir ''çıkış yolu'' olarak görülüyor.