ABD'nin Florida eyaletinde görülen davada bir kadın, 1999-2002 yılları arasında 17 yaşındayken Amerikalı iş adamı ve bankacı Jeffrey Epstein tarafından Prens Andrew dahil bazı erkeklerle cinsel ilişkiye zorlandığını iddia etti.

Savcıların davayı ele alışıyla ilgili yürütülen incelemede mahkemeye bu hafta sunulan belgelerle ortaya çıkan iddiada, kadının Prens Andrew'la Londra, New York ve Karayipler'de cinsel ilişkiye zorlandığı öne sürüldü.

Kraliçenin resmi konutu Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Prens Andrew hakkındaki iddialar yalanlanarak, devam eden yasal süreçlerle ilgili daha fazla yorum yapılamayacağı bildirildi.

Açıklamada, "Bu olay ABD'de uzun süre önce gündeme gelen ve hala devam eden hukuki bir süreçle ilgilidir ve York Dükü davanın tarafı değildir. Bu nedenle davanın ayrıntıları üzerine yorum yapamayız. Ancak şüpheleri ortadan kaldırmak için, küçük yaşta kişilerle uygunsuz ilişkilere girildiği iddialarının kesinlikle doğru olmadığını söylemeliyiz" denildi.

2008 yılında Amerikalı iş adamı Jeffrey Epstein, "küçük yaştaki kızları hayat kadınlığına zorladığı" suçlamasıyla 18 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Prens Andrew, Epstein ile hapisten çıktıktan sonra görüşmüş, birlikte görüldükleri fotoğraflar basına yansımıştı. 54 yaşındaki York Dükü Andrew, 2011 yılında Jeffrey Epstein ile arkadaşlığından dolayı özür dilemişti. Prens olayın hemen ardından 2011 yılında, Birleşik Krallık'ta ticaret ve yatırımla ilgili yürüttüğü temsilcilik görevinden ayrılmıştı.