Ülkesinin Suriye'de düzenlediği ilk saldırıya ilişkin İngiliz basınına açıklamalarda bulunan Fallon, Güney Kıbrıs'taki Akrotiri Hava Üssü'nü kullanan İngiltere Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne (RAF) ait jetlerin, DAEŞ'in kontrolünde bulunan ve Suriye'nin ana petrol sahalarından olan El Ömer'i vurarak, buradaki petrol kuyularıyla mücadele ettiğini kaydetti.

Uluslararası koalisyonun Suriye'deki DAEŞ hedeflerine yönelik hava saldırılarına İngiliz jetlerinin katılımıyla, terör örgütüyle mücadelede "farklılık yaşanacağını" savunan Fallon, "DAEŞ teröristlerinin en fazla gelir elde ettiği şey petrol. Bunu kesmeye devam etmek çok önemli. Suriye'de gerçekleşen birçok dinamik saldırı, yerdeki güçlerin teröristlerin belli bölgelerden itilmesine destek sağladı. Altyapıda, teröristlerin bel bağladığı birçok hedef bulunuyor. Daha henüz vurulmamış birçok hedef var" ifadelerini kullandı.

DAEŞ teröristlerini ilk defa kendi merkezlerinde vurarak, örgütün kenara sıkıştırılması ve küçültülmesi çabalarına katıldıklarını hatırlatan Fallon, "DAEŞ'in finansmanını kesmeliyiz. Irak'a giden yollarını kesmeliyiz" dedi.

Fallon sözlerini şöyle sürdürdü:

"Jetlerin sahip olduğu isabetli silahlar dolayısıyla, hedeflerin vurulması çerçevesinde koalisyon bu jetlerin yardımını istiyordu. Kesinlikle bir farklılık yaratacaklar. Yeteri kadar Tornado jetlerimiz var, şimdi ise Typhoon jetleri gönderiyoruz. Saldırı gücümüzü iki katına çıkardık. Saldırılara destek kapsamında 2 Tornado jeti ve 6 Typhoon ile Akrotiri'ye 8 ek uçak gönderiyoruz."

İngiliz Parlamentosu'nun alt kanadı Avam Kamarası'nda dün yaklaşık 11 saat süren oturumun ardından yapılan oylamada, 397 milletvekili uluslararası koalisyonun Suriye'de DAEŞ'e yönelik yürüttüğü hava operasyonlarına Birleşik Krallık'ın katılmasına izin veren tezkereye onay verirken, 223 milletvekili karşı yönde oy kullanmıştı.

Tezkerenin parlamentoda kabul edilmesinin hemen ardından da İngiltere'nin Suriye'deki ilk hava saldırısı bu sabah gerçekleşmişti.

Geçen yıldan bu yana uluslararası koalisyonun Irak'taki DAEŞ hedeflerine yönelik hava saldırılarına destek veren İngiltere'nin Güney Kıbrıs'taki üssünde 8 Tornado jeti bulunuyordu.