Bakan Greening, İngiliz ordusunda görevli 100 sağlık çalışanıyla bu sabah Oxfordshire'da bulunan Brize Norton Askeri Üssü'nden salgından en çok etkilenen ülkelerden Sierra Leone'ye doğru yola çıktı.

Ülkesinin Ebola'ya karşı verdiği mücadelede yardım çabalarının nasıl yürütüldüğünü incelemek üzere Sierra Leone'ye giden Greening, ziyaret kapsamında İngiltere tarafından inşasına devam edilen Ebola tedavi merkezlerini ve yerel toplum bakım ünitelerini gezecek.

Sierra Leone'ye gitmeden önce açıklamalarda bulunan Greening, salgının İngiltere'ye ulaşmasının engellenmesi için en etkili yolun Batı Afrika'daki salgını durdurmak olduğunu vurguladı. Greening, "Biz bu nedenle Sierra Leone'de tedavi için 700 yatak temin ediyoruz, klor ve koruyucu kıyafet gibi hayati önem taşıyan malzemeler gönderiyoruz ve yüzlerce sağlık çalışanına eğitim sağlıyoruz. Ebola'yı yenmek için İngiliz ordusunun sağlık çalışanlarının ve mühendislerinin İngiltere'nin çabalarına nasıl öncülük ettiğini kendi gözlerimle görmek için sabırsızlanıyorum" dedi.

Bölgeye gönderilen askeri personelin sağlık çalışanları için kurulan eğitim akademisinde ve Sierra Leone'deki çeşitli hastanelerde görevlendirilmesi bekleniyor.

HEATHROW'DAN SONRA GATWİCK HAVAALANINDA DA EBOLA TARAMASI

Öte yandan, İngiltere içinde de Ebola ile mücadele çalışmaları devam ediyor. Virüsün İngiltere'de yayılmasının önlenmesi amacıyla bir hafta önce ülkenin en büyük havaalanı Heathrow'da Ebola virüsü taraması başlatılmıştı. Aynı uygulama salgın riski altında olan ülkelerden gelen yolculara uygulanmak üzere bugün Gatwick Havaalanı'nda da kullanıma girdi.

Tarama uygulamasının kısa bir süre içinde Londra'daki Eurostar tren istasyonu olan St. Pancras'ta, Birmingham ve Manchester havaalanlarında da başlatılması öngörülüyor.

İngiltere'nin ölümcül Ebola salgınıyla mücadele kapsamında yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde Kraliyet Donanması'na ait tıbbi ekipman barındıran ve 225 personeli olan bir gemi de geçen cuma günü İngiltere'den Sierra Leone'ye doğru yola çıkmıştı. İngiltere'nin tıbbi ekipman taşıyan altıncı yardım uçağı da dün Sierra Leone'ye varmıştı.