İngiltere'de maaşlarına zam ve iş güvencesi talep eden demir yolu çalışanları 24 saat iş bırakma kararı aldı.

Demir yolu çalışanlarının, Birleşik Krallık genelinde tatil olan ve "bank holiday" olarak bilinen 25 Mayıs pazartesi günü greve gidecek olmaları nedeniyle ulaşımda ciddi aksamaların yaşanması bekleniyor. Ülkede özellikle tatil günlerinde trenler yoğun olarak kullanılıyor.

Maaş artışı ve iş güvencesi talebiyle yapılan grev, son 20 yıldır ülke genelinde demir yolu çalışanlarının yapacağı ilk iş bırakma eylemi olacak.

Demir yolu şirketi "Network Rail", ulaşımın aksamaması için her türlü önlemin alınacağını bildirdi. Network Rail, ülke genelinde demir yollarını işletiyor ve sinyalizasyon, köprüler ve tünellerin bakımı ile kontrolünü sağlıyor.

Demir yolu çalışanları sendikası RMT, son yapılan pazarlıklarda önerilen maaş artış oranını beğenmemiş ve iş bırakma kararı almıştı. RMT Genel Sekreteri Mick Cash, Network Rail'in çalışanlara greve gitmekten başka seçenek bırakmadığını söyledi.

İşçilerin eylemi, geçen haftaki genel seçimle tek başına iktidar olan Muhafazakar Parti hükümeti döneminde yapılacak ilk grev olacak. Muhafazakar Parti, yeni dönemde özellikle kamu hizmetlerinde aksamalara neden olabilecek grev kararı oylamasıyla ilgili kuralları sıkılaştırmayı planlıyor.