İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından açıklanan verilere göre ülkede eylül ayında tüketici fiyat endeksi aylık bazda yüzde 0,1 gerileyerek, aynı kalacağına yönelik beklentinin aksine düşüş gösterdi. Tüketici fiyat endeksi yıllık bazda da yüzde 0,1 azaldı.

İngiltere'de eylül ayında çıktı üretici fiyat endeksi ise beklentilerle uyumlu şekilde aylık yüzde 0,1 düşerken yıllık bazda yıllık yüzde 1,8 geriledi.

ONS'den yapılan açıklamada giyim sektöründe beklenenin altında kalan fiyat artışının ve akaryakıt fiyatlarındaki gerilemenin enflasyonun düşüşünde itici unsur olduğu vurgulandı.

ONS, İngiltere'de bu yılın büyük kısmında enflasyonun yüzde 0 seviyesine yakın seyrettiğini belirtti.

Sterlin/dolar paritesi İngiltere'de enflasyonun negatife dönmesinin ardından 1,5285 seviyesinden veri öncesindeki 1,5251 düzeyine indi.

İngiltere'de ağustos ayında yıllık tüketici fiyat endeksi bir önceki ayda kaydedilen 0,1 seviyesinden yüzde 0'a gerilemişti.

İngiltere Merkez Bankası, orta vadede ülkede enflasyonun yüzde 2 olarak gerçekleşmesini hedefliyor.

Politika faizini 2009 yılından beri tüm zamanların en düşük seviyesi olan yüzde 0,5'te tutan İngiltere Merkez Bankası enflasyon, istihdam ve büyüme verilerinin faiz artırımı için uygun koşulları oluşturmasını bekliyor.