İngiliz hükümetinin kapasite artırma kapsamında Heathrow Havalimanı'nı genişletme kararı, iktidardaki Muhafazakâr Partide fikir ayrılıklarına neden oldu.

Ulaştırma Bakanlığı dün, ülkenin en büyük havaalanı Heathrow’un genişletilmesi projesinin onaylandığı duyurulmuştu. Ancak hükümetin havaalanını üçüncü bir pist inşa ederek genişletme tercihi, iktidar partili olan ve ülke siyasetine yön veren isimler tarafından tepkilerle karşılandı.

Hükümetin kararına tepki gösteren Muhafazakâr isimlerden Dışişleri Bakanı Boris Johnson, projenin devasa problemler üzerine kurulu olduğunu söyleyerek, yasal sorunların karmaşaya sebep olacağı uyarısında bulundu.

Eğitim Bakanı Justine Greening de, hükümetin projeyi onaylamasından büyük hayal kırıklığı yaşadığını dile getirirken, Heathrow'a komşu bölge Twickenham'ı parlamentoda temsil eden Muhafazakâr Milletvekili Tania Mathias da, projenin bölge sakinleri ve birçok işyeri sahibini olumsuz etkileyeceğine dikkati çekti.

Muhafazakâr Parti’nin mayısta Londra belediye başkanlığı seçimlerinde aday gösterdiği Zac Goldsmith de, projenin onaylanmasını "felaket" olarak nitelendirerek, hükümetin kararını protesto etmek için milletvekilliğinden istifa etti.

Goldsmith parlamentoda, Heathrow'daki genişlemeden doğrudan etkilenecek Richmond Park bölgesini temsil ediyordu. Heathrow'un genişletilmesine her zaman karşı duran Goldsmith, istifası sebebiyle bölgede yapılacak ara seçimde bağımsız kampanya yürüteceğini bildirdi.

Hükümetinin onay vermesine rağmen projenin 2017-2018 döneminde parlamentoya getirilerek oylanması bekleniyor. Heathrow Havalimanı'nın kuzeybatısına üçüncü bir pistin ve altıncı terminalin yapılmasını içeren projenin inşaatına 2020-2021 döneminde başlanması hedefleniyor.