Hemşire ve ambulans görevlilerinin aralarında bulunduğu binlerce NHS çalışanın katıldığı grevde doktorlar ve dişçiler ise yer almıyor.

Yerel saatle 11.00'de (TSİ 13.00) son bulacak grevin İngiltere genelindeki NHS hizmetlerini etkileyeceği, ancak acil servis hizmetlerinde herhangi bir aksamaya sebep olmayacağı bildiriliyor.

Sağlık çalışanları, Muhafazakar-Liberal Demokrat koalisyon hükümetinden tüm NHS çalışanları için yüzde 1 zam talebinde bulunurken, İngiliz hükümeti bu önerinin maliyetinin çok fazla olacağını savunuyor.

Greve katılan sendikalar, son 30 yılda ödemelere yönelik olarak NHS çalışanları tarafından düzenlenen ilk grevin hükümete açık bir mesaj göndereceğini bildiriyor.

Sağlık Bakanlığı'ndan greve ilişkin yapılan açıklamada, işçi sendikalarının greve gitmesinin hayal kırıklığı yarattığı ifade edilerek, "NHS çalışanları bizim için çok değerli ve 2010 yılından beri 12 bin 500 klinik çalışanına ödeme yapabilmek için NHS'in bütçesini arttırdık. Ancak zam yapacak durumda değiliz" denildi.

Hükümeti protesto amacıyla yapılan sağlık çalışanlarının grevi yarından itibaren 4 gün boyunca iş yavaşlatarak devam edecek.