Söz konusu para biriktirmenin alternatif yollarını bulmak ise üniversite öğrencilerinin eline pek az insan su dökebilir. Jonathan Davey isimli bu öğrencinin yaptığı ise tutumlu olmak konusunda çıtayı biraz daha yükseltiyor zira Davey, Londra, İngiltere ’deki okuluna Gdansk, Polonyo’dan gidip geliyor.

Londra Üniversitesi’nde okuyan Davey, kampüse yakın bir ev ararken karşılaştığı yüksek kiralar yüzünden böyle bir çözüm bulmuş. Haftada yaklaşık 220 İngiliz Sterlini (1000 TL) olan kirayı yüksek bulan öğrencinin bir sene içinde uçağa, havaalanından kampüse ulaşıma ve otobüse verdiği para ise senelik  2 bin 100 İngiliz Sterlini.

Mirror’da yer alan habere göre 23 yaşındaki öğrenci, ‘Okula 1.600km uzaktan gidip gelmenin, kampüs yakınında bir evde yaşamaktan daha ucuza geldiğine inanamıyorum’ diyor.

201509281006_davey03.jpg

Londra Üniversitesi’nde Antropoloji eğitimi alan öğrencinin haftada üç gün olan derslerine katılmak için Çarşamba sabahları Londra’ya uçuyor ve aradaki zaman farkından dolayı da dersine zamanında yetişiyor. Çarşambe ve Perşembe gecelerini de arkadaşlarının evinde geçiren Davey, bu şekilde oldukça verimli şekilde para biriktirebildiğini söylüyor.

Davey, Gdansk’a yerleşmeden önce Litvanya’nın başkenti Vilnius’a taşınmayı da düşünmüş ancak Vilnius ile Londra arasındaki direkt uçuşların azlığı nedeniyle bu fikrinden vazgeçmiş. Gdansk’ta ise haftalık konaklaması 35 İngiliz Sterlini (160 TL) civarında tutan öğrenci, ‘Ailem deli olduğumu düşünüyor ancak ben bu yaptığım şeyi sahiden seviyorum’ diyor.