SoFeminine sağlık ve kadın dergisi Khan'ın bu tür reklamların toplu taşıma araçlarında yasaklanması haberini memnuniyetle karşıladı. Dergi, Khan'ın göreve geleli bir aydan kısa bir süre olmasına karşın kadınların kendilerini kötü hissedebileceği reklamları yasaklamasının kendileri için küçük bir zafer olarak nitelendirdi.

Dergi geçtiğimiz yıl 'bikini vücuduna hazır mısınız' sloganıyla kilo verdirmeye yardımcı bir ürünün reklamında bikinili bir kadın fotoğrafının kullanılmasının tepkiyle karşılandığını hatırlattı. Geçtiğimiz yaz toplu taşıma araçlarında kullanılan poster, gerçek dışı vücutları öne çıkararak kadınları küçük düşürdüğü gerekçesiyle protestolara neden olmuştu. Söz konusu reklamın kaldırılması için sosyal medyada kampanya başlatılmış ve 70 binden fazla imza toplamıştı.

Diğer yandan Sadıq Khan'ın bir belediye başkanı olarak kadınların hangi reklamlara bakıp bakmayacaklarına karar vermesinin uygun bir davranış olmadığını söyleyenler de var.

Fox haberde çıkan yazısında Khan'ın kadınlara bu konuda yardım etmesini gereksiz bulan Stephanie Gutmann, hangi reklamların küçük düşürücü, hangi reklamların aşağılayıcı olduğuna kendisinin karar veremeyeceğini savundu. Khan'ın iki genç kızını düşünen duyarlı bir baba olduğu açıklamasını da eleştiren yazar, 'eğer babalar kızlarına karşı daha duyarlı ve korumacı olsalardı Amerika'daki insanların bir çoğu daha düzgün bir vücuda sahip olurdu' diye yazdı.

Cinsiyet eşitliğini savunan gruplar Khan'ın yasağını memnuniyetle karşılarken bir kısım da Khan'ın yasağının bir sansürlemeden ibaret olduğunu savundu

Londra'nın ilk Müslüman belediye başkanı seçilen Pakistan asıllı Sadıq Khan, toplu taşıma araçlarında kadınları kendilerini küçük düşürebilecek, gerçek dışı vücut beklentisi sözü veren reklamların yasaklandığını duyurmuştu.

Yayınlanan basın bildirisinde, gelecek aydan itibaren Londra'daki toplu taşıma araçlarında gerçek dışı ve sağlıklı olmayan vücut şekillerini gösteren posterlerin özellikle gençler arasında sorun çıkarabileceği gerekçesiyle yasaklanacağı ifade edildi.