BBC'nin haberine göre, arkeologlar, Turkana Gölü batısında yer alan Nataruk'taki kazı sahasında, defnedilmemiş 27 kişinin kalıntısına rastladı.

Bu 10 bin yıllık kalıntıların, en eski savaş kanıtı olabileceği açıklandı.

Bölgede 2012'den bu yana çalışmalarını sürdüren arkeologlar, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 27 kişinin göçebe olarak yaşayan avcı toplayıcılar arasında çıkan bir çatışma sonucu, bıçaklanarak ölüme terk edildiğini öngördü.

Araştırmayı yürütenlerden Marta Mirazon Lahr, katliamın doğal kaynakları ele geçirmek için yapılmış olabileceğini söyledi.

Cambridge Üniversitesi'nden Prof. Robert Foley de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, delillerin söz konusu insanlara ne olduğunu aydınlatmaya yetmediğini, ancak bu kadar insanın aynı zamanda bir arada ölmesinin "bir çeşit çatışma" olduğu anlamına gelebileceğini kaydetti.

Avcı toplayıcıların bulundukları bölgeyi kolayca terk edebildikleri için bu tarz çatışmalara girmediklerinin düşünüldüğünü aktaran Foley, yeni bulguların, yerleşik hayata geçmeden önce grupların gıda kaynakları nedeniyle rekabet içinde olduklarını gösterdiğini belirtti.