İşi için Almanya'da yaşayan İngiliz kadın, sosyal medya platformu Facebook üzerinden Burkina Fasolu göçmen Mamadou Jallow isimli kişi ile tanıştı. İnternet üzerinden tanışan ikilinin ilişkisi kısa sürede ilerledi. Birkaç ay sonra, Jallow, uyuşturucu uyuşmazlığı sebebiyle bir kişiyi bıçakladı ve ülkeden kaçmaya karar verdi.

İtalya'nın güneybatısındaki Rosarno'da bir evi olduğunu söyleyen Jallow, İngiliz kadını da ikna etti ve ikili İtalya'ya gitti. Ancak İngiliz kadının iddiasına göre, işler bir anda değişti ve İngiliz kadın, gönüllü olarak gittiği İtalya'da Jallow tarafından zorla alıkonuldu. Bir eve kapatılan genç kadın, defalarca Jallow'un tecavüzüne uğradı. İngiliz kadın, Malili iki erkeğin daha, kapatıldığı eve gelerek kendisine cinsel tacizde bulunduğunu öne sürdü. İddiaya göre, genç kadının cep telefonuna ve pasaportuna da el koyan Jallow, kadının banka hesabını boşalttı. 

İngiliz kadın, birkaç haftalık zorla alıkonulmanın ardından, Jallow ve arkadaşlarının evde olmadığı sırada, gizlice ulaştığı cep telefonundan ailesini arayarak yardım istedi. İngiliz Mirror gazetesinin haberine göre, aylardır kızlarından haber alamayan aile, zaten daha önce polise kayıp başvurusunda bulunmuştu. Genç kadından gelen telefonun ardından Rosarno'daki yerel kuvvetlerle koordineli bir şekilde çalışmaya başlayan polis ekipleri, telefonun sinyali izledi. Genç kadınla iletişime geçen polis, kadının camdan atlayarak kaçması için yönlendirme yaptı.

Ardından operasyonu başlatan polis, Jallow ve iki şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı. İngiliz Daily Mail gazetesi, Jallow'un "adam kaçırma, köleleştirme, ağırlaştırılmış cinsel şiddet ve hırsızlıkla" suçlandığını yazdı.

İngiliz The Sun gazetesine konuşan bir polis yetkilisi, kadının iki haftadır bir eve kapatıldığını ve 3 kişinin cinsel istismarına maruz kaldığını açıkladı. İngiliz kadın, sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.