Irak ordusunun IŞİD'in kontrolündeki Tikrit'teki operasyonlarında, 3 askerin öldüğü, 35 kişinin yaralandığı bildirildi.

AA muhabirine konuşan Salahaddin Aşiret Meclisi Sözcüsü Mervan Naci, Şii gönüllülerden oluşan Halk Topluluğu ve aşiret milisleri destekli Irak güçlerinin, Tikrit'te IŞİD'e karşı yürüttüğü operasyonlar sırasında çıkan çatışmalarda, 3 askerin öldüğünü, 35'inin yaralandığını söyledi. Naci, operasyonlarda Tikrit'in Ed-Dor beldesindeki bir yerleşim yeri ile Et-Tın semtinde kontrolün sağlandığını da belirtti.

Söz konusu operasyonda daha önce Irak güçlerinin Tikrit'teki polis akademisi binası, El-Kadisiye Mahallesi, Elbu Şevarib Köprüsü ile El-Hasani ve Elbu eş-Şeyh Muhammed köylerini IŞİD'den geri aldığı kaydedilmişti.

Irak'ta IŞİD'in, 10 Haziran'da Musul'u ve bazı bölgeleri ele geçirmesinin ardından ordu ile IŞİD arasında bazı kentlerde başlayan çatışmalar devam ediyor. Irak ordusu ile Peşmerge güçleri, örgütün elindeki toprakları kurtarmak için operasyonlar düzenliyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de orduya havadan destek veriyor.

Şii gönüllülerden oluşan El-Haşdu'ş-Şabi (Halk Topluluğu) destekli Irak güvenlik güçleri, dün akşam IŞİD'in kontrolündeki Salahaddin vilayetinin merkezi Tikrit'i almak için büyük bir operasyona başladığı açıklanmıştı.