Irak ordusunun, terör örgütü DAEŞ'in elinde tuttuğu Musul kentinin güneyindeki Geyare Askeri Havaalanı'nı kontrol altına aldığı bildirildi.

Ninova İl Meclisi Güvenlik ve Savunma Komisyonu Başkanı Muhammed İbrahim AA muhabirine yaptığı açıklamada, Irak ordusuna bağlı birliklerin bu sabah Musul'a 60 kilometre uzaklıktaki Geyare kasabasına farklı cephelerden saldırdığını belirtti. İbrahim, söz konusu operasyonla stratejik öneme sahip Geyare Askeri Havaalanı'nın terör örgütü DAEŞ'ten geri alındığını ifade etti.

Musul'un güney cephesinde ayrıca büyük bir alanın DAEŞ'ten kurtarıldığını aktaran İbrahim, operasyona katılacak helikopterlerin bundan sonra geri alınan askeri havaalanına ineceğini söyledi.

Havaalanının geri alınmasıyla Geyare kasabasının DAEŞ'ten kurtarılmasının da kolaylaşacağına dikkati çeken İbrahim, askeri havaalanının Musul kent merkezinin geri alınması için de büyük önem taşıdığını dile getirdi.

Irak Savunma Bakanı Halid el-Ubeydi, 12 Haziran'da yaptığı açıklamada Musul'u kurtarma operasyonunun ikinci aşamasının başladığını duyurmuştu.