Irak'ta seçimlerden birinci çıkması beklenen Şii lider Mukteda es-Sadr, İran'a yakın eski Başbakan Nuri el-Maliki ve HaşdiŞabi'yi hükümet kurma çalışmalarında saf dışı bırakacağı mesajını verdi.

Sadr, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Şii liderlerden Ammar el-Hekim'in Hikmet Akımı, İyadAllavi'ninVataniyye, Yeni Nesil Hareketi (Kürt muhalif), Goran (Kürt), Sünni lider Usame en-Nuceyfi'nin Karar Koalisyonu, eski Savunma Bakanlarından Halid el-Ubeydi ve

Başbakan Haydar el-İbadi'nin Nasır Koalisyonuyla Kürdistan Demokrat Partisi'nden (KDP) oluşacak, teknokrat isimlerin yer alacağı adaylarla hükümet kurmak için yola çıkacaklarını belirtti.

Şii lider Sadr'ın, İran'a yakın Maliki ve HaşdiŞabi koalisyonunu hükümet kurma çalışmalarına katmaması ise dikkati çekti.

Irak genelinde birinci çıkması beklenen Sadr'ın desteklediği Sairun Koalisyonundan sonra HaşdiŞabi'nin Fetih Koalisyonunun ikinci olacağı tahmin ediliyor.

Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komiserliği, dün 10 vilayetin seçim sonuçlarını açıklamıştı. Sadr, bu kentlerin çoğunda birinciliği, Fetih ise ikinciliği elde etti.