Irak'ta ordu birlikleri ile aşiret milislerinin Salahaddin ve Enbar vilayetlerinde yürüttüğü operasyonlarda, 15 köyü terör örgütü IŞİD'ten kurtarıldığı bildirildi.

Salahaddin Operasyonu komutanlarından Albay Halid el-Cuburi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Irak güvenlik güçlerinin bugün terör örgütü IŞİD'ten 12 köyü temizlediğini ve böylece Salahaddin vilayetine bağlı eş-Şirkat kenti sınırlarına ulaşmak için 4 kilometrelik bir mesafe kaldığını belirtti.

Operasyonun devam ettiği bölgede şiddetli çatışmaların yaşandığını dile getiren Cuburi, nereden geldiği belli olmayan bir hava topunun düşmesi sonucu bir kişinin hayatını kaybettiğini, iki kadının yaralandığını kaydetti.

Öte yandan Bağdadi Nahiyesi Müdürü Malullah el-Ubeydi, ordu birlikleri ve aşiret milislerinin, Enbar ilinin merkezi Ramadi'nin batısında yer alan 3 köyü IŞİD militanlarından temizlediğini aktardı.

Kurtarılan söz konusu köylerin 2014'ten beri IŞİD'in kontrolünde olduğu ve Bağdadi nahiyesine yapılan saldırıların da buralardan yapıldığını vurgulayan Ubeydi, operasyon sırasında militanlarından bazılarının öldürüldüğünü, IŞİD'e ait iki aracın kullanılamaz hale getirildiğini ve çok sayıda mayının etkisiz hale getirildiğini söyledi.