Irak'ta Selahaddin vilayetindeki Spyker Askeri Üssü'ne düzenlenen saldırıya karıştıkları iddiasıyla 32 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Bakanlar Kurulu'na bağlı "Operasyon Odası" Başkanı Muhammed Tahir et-Temimi, geçen yıl terör örgütü DAEŞ'in gerçekleştirdiği katliamın kurbanları için başkent Bağdat'taki şehitlikte düzenlenen törende, güvenlik güçlerinin Spyker Askeri Üssü'ndeki olaya karıştıkları gerekçesiyle 32 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Gözaltına alınanlardan 25'inin suçlarını itiraf ettiğini ifade eden Temimi, söz konusu kişiler hakkında yasal işlemin devam ettiğini söyledi.

Temimi, "Katliamda yaşamını yitirenler için Bağdat'tan başlayarak Babil ve Kerbela'yı geçen ve Necef'te son bulan büyük bir cenaze töreni düzenlenecek" dedi.

Öte yandan İnsan Hakları Bakanı Muhammed el-Beyati ise olayda yaşamını yitirenlerden 900'den fazla kişinin cesedine ulaşıldığı ve kimliklerinin tespiti için adli tıbba nakledildiğini belirtti.

Irak'ta söz konusu saldırıyla ilgili soruşturmayı yürüten "Merkez Soruşturma Mahkemesi", 19 Mart'taki açıklamasında olayla ilgili 17 kişinin gözaltına alındığını ve 590 kişi hakkında da gözaltı, yurt dışına çıkış ve mal varlıklarına el konulma kararı verildiğini belirtmişti.

Tikrit'i ele geçiren DAEŞ, 12 Haziran 2014'te yüzlerce kişinin kurşuna dizildiği bir video paylaşmıştı. Öldürülen kişilerin Spyker Askeri Üssü'ndeki güvenlik görevlileri olduğu açıklanmıştı. Irak Parlamentosu ise kurşuna dizilerek öldürülen yaklaşık bin 700 kişinin askeri öğrenci ve güvenlik görevlileri olduğunu duyurmuştu.