Irak'ın başkenti Bağdat'ta düzenlenen bombalı saldırılarda aralarında bir polisin de bulunduğu 9 kişinin öldüğü, 24 kişinin yaralandığı bildirildi.

İçişleri Bakanlığında görevli Yüzbaşı Dehham el-Mahmud, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Başkentin doğusundaki Bağdat el-Cedide (Yeni Bağdat) bölgesinde yüzbaşı rütbesindeki bir polis, aracına yerleştirilen bombanın infilak etmesi sonucu hayatını kaybetti." dedi.

Hükümeti destekleyen Sünni aşiretlerin oluşturduğu Sahve güçlerinden bir yetkilinin Bağdat'ın güneyindeki Sadr el-Yusufiye bölgesinde, aracına yerleştirilen bombanın patlamasıyla yaşamını yitirdiğini kaydeden Mahmud, başkentin güneyindeki El-Medain ilçesinde yol kenarına yerleştirilen bombanın infilak etmesiyle de 2 kişinin öldüğünü, 6 kişinin yaralandığını aktardı.

Mahmud ayrıca, Bağdat'ın kuzeydoğusundaki Eş-Şab bölgesinde bir minibüse yerleştirilen bombanın infilak etmesiyle de 2 kişinin öldüğünü, 3 kişinin yaralandığını belirtirken, "Başkentin doğu, orta ve güney bölgelerinde düzenlenen bombalı saldırılarda ise 3 kişi öldü, 15 kişi yaralandı." dedi.

Saldırıların sorumluluğunu ise henüz üstlenen olmadı.