Enbar polisinde görevli Yüzbaşı Ahmed ed-Duleymi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terörle mücadele, asker ve polisten oluşan güvenlik güçlerinin, Ramadi'nin önemli caddelerinden El-Huz ve El-Fursan'da kontrolü sağladığını ve kent merkezindeki hükümet kompleksine doğru ilerlediğini kaydetti.

Duleymi, Irak güçlerinin Huz ve Fursan caddelerinin kontrolünü ele geçirmelerinin ardından DAEŞ militanlarının bomba yüklü 2 araçla intihar saldırısı düzenlediğini aktararak, saldırıda araçlarda bulunan 2 militanın öldüğünü, Irak güçlerinden 5 kişinin yaralandığını bildirdi.

Irak Federal Polisi 18. Tümen Komutanı Tuğgeneral İbrahim Ulvan da DAEŞ'in, Ramadi'nin batısında bulunan 110 Kilo bölgesinde konuşlanan 18. Tümen'in 2. Alayı'na 7 kişiden oluşan militan grubu ile intihar saldırısı düzenlediğini söyledi.

Ulvan, güvenlik güçlerinin saldırıya ateşle karşılık vermesi sonucu çıkan çatışmada 7 intihar saldırganının etkisiz hale getirildiğini, 3 güvenlik görevlisinin yaralandığını kaydetti.

Enbar şeyhlerinden Basim ed-Duleymi de Ramadi'de Irak güçleri ile DAEŞ militanları arasında çıkan çatışmalarda, Irak güçlerinden 15 kişinin hayatını kaybettiğini, 27 kişinin yaralandığını belirtti. Militanlardan en az 27'sinin yaşamını yitirdiğini anlatan Duleymi, çatışmaların devam ettiğini ifade etti.

Irak güçleri, salı günü Ramadi'nin merkezini DAEŞ militanlarından temizlemek için operasyon başlatmış, birçok semtte kontrolü sağlamıştı.

DAEŞ'in, Haziran 2014'te Irak ve Suriye'de bazı bölgeleri ele geçirmesiyle hükümet birlikleriyle örgüt militanları arasında başlayan çatışmalar, ülkenin farklı kentlerinde devam ediyor. ABD'nin öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçleri ise DAEŞ'i hedef alan operasyonlara bir yıldan fazla süredir havadan destek veriyor.