Alınan bilgiye göre, Şii milis gücü mensuplarından oluşan el-Haşdu'ş-Şabi (Halk Toplulukları) destekli güvenlik güçleri, Salahaddin'de IŞİD'in etkin olduğu kent merkezine doğru ilerleyişini sürdürüyor.

Kerkük-Tikrit kara yolunu trafiğe kapatan askeri birlikler, Meibidi bölgesini IŞİD terör örgütü militanlarıyla herhangi bir çatışmaya girmeden aldı. Kontrolün sağlandığı kesimlerdeki binalara Irak bayrakları asıldı.

Bu arada Irak İçişleri Bakanlığı, Tikrit'in doğusunda IŞİD militanlarının kullandığı "iletişim kuleleri ve güneş enerjisiyle çalışan iletişim bataryalarından oluşan telekomünikasyon merkezinin" ele geçirildiğini açıklamıştı.

Terör örgütü IŞİD, 10 Haziran 2014'ten beri Irak'ın ikinci büyük kenti Musul'u elinde tutuyor. Irak'ta IŞİD'in, Musul'u ve bazı bölgeleri ele geçirmesinin ardından ordu ile IŞİD arasında bazı kentlerde başlayan çatışmalar devam ediyor. Irak ordusu ile Peşmerge güçleri, örgütün elindeki toprakları kurtarmak için operasyonlar düzenliyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de orduya havadan destek veriyor.