Enbar İl Meclisi Başkanı Sabah Kerhut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, IŞİD terör örgütü militanlarının daha önce El-Bağdadi'de kaçırdıkları 27 polis memurunu öldürerek cesetlerini Fırat nehrine attığını belirtti.

Irak Savunma Bakanı Halid el-Ubeydi ve bazı komutanların, El-Bağdadi nahiyesinin IŞİD'den tamamen kurtarılması için yürütülen operasyonları idare etmek üzere nahiye yakınındaki Ayn el-Esed askeri üssüne geldiğini de söyleyen Kerhut, "Ancak verilen askeri destek halen zayıf durumda" ifadelerini kullandı.

Iraklı yetkililer daha önce yaptıkları açıklamalarda, ABD askeri personelinin de bulunduğu Ayn el-Esed askeri üssünün yakınında bulunan El-Bağdadi nahiyesinin yüzde 70'inin kontrol altına alındığını duyurmuştu.

El-Bağdadi kasabası yakınında yer alan ve Irak'ın en önemli askeri üslerinden biri olan Ayn el-Esed, 2003'ten bu yana ABD güçleri tarafından kullanılıyor. Üste, terör örgütü IŞİD'e karşı savaşan Irak askerleri ve aşiret mensuplarına eğitim veriliyor.

Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların geçen yıl Haziran ayında Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından çeşitli kentlerdeki çatışmalar sürüyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de savaş uçaklarıyla Irak ordusu ve Peşmergeye destek veriyor.