Irak'ta başkent Bağdat, Ramadi ve Felluce'de düzenlenen saldırılarda 24'ü DAEŞ militanı 38 kişinin öldüğü, 46 kişinin yaralandığı bildirildi.

Irak polisinde görevli Selman el-Cabiri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bağdat'ın güneyindeki ArabCebbur köyünde bir polis merkezine havan topu düşmesi sonucu bir askerin hayatını kaybettiğini, 5'inin yaralandığını söyledi.

Cabiri, Bağdat'ın doğusundaki El-Emin bölgesi ile El-Mahmudiyye, El-Verdiyye ve El-Hüseyniyye ilçelerinde meydana gelen patlamalarda ise 7 sivilin öldüğünü, 36'sının yaralandığını belirtti.

DAEŞ'in, Felluce'nin doğusundaki El-Germe ilçesine bağlı Er-Rufe ve Es-Subeyhat bölgelerinde HaşdiŞabi milislerinin mevzilerine saldırdığını bildiren Cabiri, 6 milisin hayatını kaybettiğini, 5'inin yaralandığını aktardı.

Irak el-Cezire Operasyonları Komutanı Orgeneral Ali İbrahim Debun da uluslararası koalisyona ait uçakların Ramadi'nin Hit beldesi ve El-Cabiriyye köyünde düzenlediği hava saldırılarında 24 DAEŞ militanının öldüğünü, örgüte ait 3 askeri araç ve bir füze rampasının imha edildiğini bildirdi.

Öte yandan Ramadi'deDAEŞ'in kontrolündeki köy ve bölgelerin geri alınması için silah ve ekipmanlarla donatılmış askeri birliklerin El-Hamidiyye ve Elbuise bölgelerine ulaştığı kaydedildi.