Irak'ın Enbar kentinde çıkan çatışmada 15 terör örgütü IŞİD militanının öldürüldüğü belirtildi.

AA muhabirine konuşan Albay Velid ed-Duleymi, "Enbar Üniversitesi'nin güneyinde kalan bölgede terörle mücadele birimleri ile IŞİD militanları arasında çatışma çıktı. Olayda 15 militan hayatını kaybetti, örgüte ait silah yüklü bir araç kullanılmaz hale geldi" dedi.

Irak ordusunun, koalisyon güçlerinin desteğiyle üniversite çevresini örgütün kuşatmasından kurtarmak için düzenlediği operasyonların devam ettiğini söyleyen Duleymi, "Çevreye yerleştirilen patlayıcılar nedeniyle bölgede kısmi bir ilerleme sağlanıyor. Birlikler, araziyi patlayıcılardan temizledikten sonra ilerliyor" diye konuştu.

FELLUCE'DEKİ OPERASYONLAR

Duleymi ayrıca Enbar'a bağlı Felluce kentinin güneydoğusunda yer alan Eş-Şuheda ve es-Subeyhat bölgelerinde askerler ile IŞİD militanları arasında çıkan çatışmada 4 militanın yaşamını yitirdiğini, 2'si asker 4'ü örgüt üyesi 6 kişinin yaralandığını ifade etti. Duleymi, çatışmada örgüte ait bir aracın kullanılmaz hale geldiğini sözlerine ekledi.

Irak ordusundan bugün yapılan açıklamada, IŞİD'e yönelik tüm noktalara yoğun bombardımanın başlayacağını belirtilerek, sivillerden örgüte ait noktalardan uzak durmaları istenmişti.