Irak'ın Enbar, Salahaddin ve Ninova kentlerinde çıkan çatışma ve düzenlenen bombalı saldırılarda 90 DAEŞ militanı ile 51 askerin öldüğü, 57 kişinin yaralandığı bildirildi.

AA muhabirine konuşan Irak ordusu El-Cezire Operasyon Komutanlığından Binbaşı Ahmed El-Ubeydi, uluslararası koalisyonun Enbar'a bağlı Er-Ratbe ve El-Kaim ilçelerindeki DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırılarında 20 militanın öldüğünü, 40'ının yaralandığını söyledi.

Enbar Emniyetinden Binbaşı Mervan ed-Duleymi de DAEŞ militanlarının, patlayıcı madde ve bomba yüklü araçlarla Ramadi'nin kuzeybatısında, Irak ordusuna ait bir konvoya saldırdığını aktardı. Saldırı üzerine konvoyda bulunan güvenlik güçleriyle militanlar arasında çatışma çıktığını kaydeden Duleymi, çatışmalar sonucu 50 asker ile 35 DAEŞ militanının hayatını kaybettiğini ifade etti.

Öte yandan yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Salahaddin'e bağlı Beyci ilçesinde DAEŞ militanları ile askerler arasında çıkan çatışmalarda 1 asker öldü, 2 kişi yaralandı.

Ninova ilinde ise uluslararası koalisyonun DAEŞ hedeflerine düzenlediği 12 hava saldırısında, 35 militan öldürüldü, 15'i yaralandı.

Terör örgütü DAEŞ, 10 Haziran 2014'te Musul'u ve ardından diğer bazı bölgeleri ele geçirmişti. Irak ordusuyla Peşmerge güçleri, DAEŞ'in elindeki bölgeleri geri almak için operasyonlar düzenliyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de Irak ordusuna havadan destek veriyor.