Yarı resmi İranlı Öğrenciler Ajansı İSNA'nın haberine göre, Ejei düzenlediği basın toplantısında, geçtiğimiz günlerde Tahran Başsavcılığı tarafından eski Cumhurbaşkanı Hatemi'nin fotoğraf ve görüntülerinin İran medyasında yasaklanıp yasaklanmadığına dair yöneltilen bir soruya, "Eğer bir kimse, Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi veya Yargı Gücü tarafından 'Fitne Önderlerinden' (muhaliflerden) olarak kabul ediliyor ise, adalet organları veya savcılık onun hakkında böyle bir karar alabilir" dedi.

Ejei, "Bu kişi (Hatemi) hakkında böyle bir karar varken medya organlarından biri bu karara muhalif bir uygulamada bulunursa cezalandırılır" şeklinde kaydetti.

Ülkede reformistlerin gayri resmi lideri olarak kabul edilen Hatemi, 1997-2005 yılları arasında iki dönem cumhurbaşkanlığı yaptı. 2009'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Mir Hüseyin Musevi, Zehra Rahneverd ve Mehdi Kerrubi'nin başını çektiği Yeşil Hareket'i destekledi. Seçim sonuçlarına itirazların sokaklarda protesto eylemlerine dönüşmesinin ardından Musevi ve Kerrubi ev hapsine alındı.

Buna rağmen Musevi, Rahneverd ve Kerrubi'yi desteklemeye devam eden Hatemi hakkında 7 ay önce İran Melisi'nde bazı milletvekilleri, ülkeden çıkış ve medya yasağı getirilmesi için yargı makamlarının harekete geçmesini talep ettiler. Yaklaşık üç hafta önce de Tahran Başsavcılığı tarafından Hatemi'nin fotoğraf ve görüntülerinin İran medyasında yasaklandığı ilan edilmişti.