İran'ın Batı Azerbaycan eyaletindeki Mahabad kentinde, bir otelde çalışan genç kadının şüpheli ölümünün ardından, şehir halkı oteli ateşe verdi.

Resmi olmayan basında yer alan haberlere göre, Mahabad kentindeki Tara Otel'de çalışan Ferinaz Hosrevani isimli genç kadının, otelin 4'üncü katından atlayarak şüpheli bir şekilde hayatını yitirmesi sonucu otelin önünde toplanan öfkeli şehir halkı binayı ateşe verdi.

Yabancı basında ise genç kızın tecavüz girişiminden kurtulmak için otelin 4'üncü katından atladığı, tecavüz girişiminde bulunan sanığın İran güvenlik güçleri mensubu olduğu iddia edildi.

Mahabad Valisi Cafer Ketani, resmi haber ajansı IRNA'ya yaptığı açıklamada, olay hakkında incelemenin sürdüğünü, tüm delillerin ve telefon kayıtlarının toplandığını söyledi.

Kesin bir bilgiye ulaşılmadan dosyaya ilişkin ayrıntı verilemeyeceğini belirten Ketani, "Sanık yakalandı ve soruşturma tamamlanıncaya kadar gözaltında tutulacak. Sanık, basında iddia edildiği gibi herhangi bir resmi kurum mensubu değil, otel çalışanlarındandır" sözleriyle tecavüz girişimi iddialarını doğruladı.

Geçtiğimiz Pazar günü Ferinaz Hosrevi isimli genç kadının çalıştığı otelin penceresinden atlayarak hayatını kaybetmesi ve basında yer alan iddiaların ardından Mahabad halkı dün söz konusu oteli ateşe vermişti. Basında, güvenlik güçlerinin öfkeli halka göz yaşartıcı sprey sıktığı ve ateş açtığı ileri sürülüyor.