İran'ın Birleşmiş Milletler'deki (BM) Daimi Temsilcisi Hüseyin Dehkani, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, BM Genel Kurulu Başkanı John William Asheve, BM Güvenlik Konseyi Dönem Başkanı Mark Lyall Grant'e mektup yazarak, insansız hava araçlarıyla İran hava sahasını ihlal ettiği için İsrail'in "saldırganlığının" BM tarafından kınanmasını istedi.

İranlı Öğrenciler Haber Ajansı'nın (ISNA) haberine göre, Dehkani, insansız hava araçları göndermekle İsrail'in açık olarak İran'ın toprak bütünlüğünü ve milli egemenliğini ihlal ettiğini ifade ederek, İsrail'in bu eylemin uluslararası hukuk ve ve BM'nin prensiplerine aykırı olduğunu söyledi.

Dehkani, uluslararası topluma ve BM Güvenlik Konseyi'ne eylemi kesin olarak kınama çağrısı yaptı. İranlı temsilci, ülkesinin topraklarını korumak için savunma amaçlı askeri önlemler alma hakkına sahip olduğunu belirtti ve İran'a karşı yapılacak provokatif eylemlerin "ciddi sonuçlar doğuracağı" uyarısında bulundu.

İran Devrim Muhafızları, 24 Ağustos'ta İsfahan kentinde bulunan Natanz nükleer enerji tesislerine yaklaşan ve İsrail'e ait olduğu ileri sürülen insansız hava aracının karadan havaya füze sistemleriyle düşürüldüğünü açıklamıştı.

İran, kısa süre önce devlet televizyonunda düşürülen hava aracına ait görüntüler yayınladı. İsrail ise konuya ilişkin açıklama yapmadı.