Müzakereler kapsamında İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Başmüzakereci Catherine Ashton, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ve Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Viyana'da bir araya geldi.

18 Kasım'da başlayan ve 7 gün süren 10. tur müzakereler çerçevesinde dışişleri bakanları arasında çok sayıda ikili ve üçlü görüşme gerçekleştirildi.

Dünya basının yoğun ilgi gösterdiği müzakereleri yaklaşık 300 gazeteci takip ediyor.

Taraflar arasında "uranyum zenginleştirme düzeyi ve yaptırımların nasıl kaldırılacağı" konularında farklılıkların devam ettiği belirtilirken, müzakereleri yürüten ülkelerin dışişleri bakanlarının Viyana'da toplanması, "bir anlaşma çıkacağı" yorumlarına neden oldu. Müzakereler sonucunda çerçeve anlaşma veya birkaç ay uzatma kararı çıkması bekleniyor.

İsviçre'nin Cenevre kentinde 24 Kasım 2013'te varılan geçici anlaşmaya göre, 20 Temmuz 2014'te kadar kapsamlı bir anlaşmaya varılması öngörülmüş ancak taraflar arasında farklılıkların giderilememesi üzerine müzakerelerin 24 Kasım 2014'e kadar uzatılmasına karar verilmişti.