Fransa'da çalışma yasa tasarısına yönelik tepkiler sürerken, ülkenin batısında bazı rafinelerin önünde başlatılan yol kapatma eylemi yüzünden bölgedeki akaryakıt istasyonlarında yakıt sıkıntısı başladı.

Ülkenin kuzeybatısındaki Normandiya bölgesinde TOTAL petrol şirketine ait bir rafinerinde çalışan işçilerin akşam saatlerinde 72 saat süreyle grev kararı almasının ardından, yakıt sıkıntısının etkisinin artması bekleniyor.

Batıda bazı valilikler ise olası bir kriz olasılığına karşı satılan yakıt miktarlarına sınırlama getirdi. Yine valilikler tarafından alınan kararla, stoklamayı önlemek için akaryakıt istasyonlarında bidonla yakıt satışına yasak getirildi.

Ülkenin batısında rafinelerin önündeki yol kapatma eylemleri yüzünden ülkenin batısında beş akaryakıt istasyonundan birinde stoklar tükenmiş durumda.

Fransa'da yoğun protestolara hedef olan yeni çalışma yasa tasarısıyla günlük azami 10 saatlik çalışma süresi 12 saate çıkarılacak, iş sözleşmesinde değişiklik yapmak isteyen çalışanlar işten atılabilecek, yarı zamanlı çalışanların haftalık 24 saat olan asgari çalışma süresi düşürülecek, fazla mesailerde daha az ödeme yapılacak.

Yeni tasarı ayrıca, işverenlere çalışanlarının mesai süresini artırma ve maaşlarını düşürme yetkisi veriyor. Mecliste kabul edilen tasarının yasalaşması için senatoda da kabul edilmesi gerekiyor.