IŞİD'e yakın bir internet sitesinde yayınlanan birkaç dakikalık video görüntüsünde, siyah elbiseli militanların önlerinde turuncu renkli elbise giyen bir grupla sahile geldiği görülüyor.

Tek sıra halinde dizilen grubun ortasında diğerlerinden farklı giyinen bir kişi çıkıp İngilizce, konuşma yapıyor. Videoda Mısırlıların öldürüldüğü yer olarak Libya'nın başkenti Trablus kenti sahili gösteriliyor.

IŞİD'in, Libya'da 21 Mısırlının öldürmesine ilişkin yayınladığı video kaydının, İtalya'ya yönelik tehditler içerdiği belirtildi.

İtalyan basınına yansıyan haberlerde, IŞİD tarafından yayınlanan videoda, "Bizi, önce Suriye'de bir tepe üzerinde gördünüz. Şimdi, Roma'nın güneyinde… Libya'dayız" ifadelerinin olduğuna dikkat çekildi.

Libya'da ilerleyişini sürdüren IŞİD'in, İtalya'ya yönelik tehditkar sözleri, ülkede bir numaralı gündem oldu. İtalyan haber kanalları ve gazeteleri, konuya ilişkin haberi, "IŞİD, İtalya'yı tehdit ediyor" başlığıyla ilk sıradan duyurdu.

BEYAZ SARAY, OLAYI KINADI

Öte yandan ABD, terör örgütü IŞİD tarafından Libya'da 21 Mısırlının öldürülmesini kınadı.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "ABD, Libya'da IŞİD yanlısı teröristler tarafından 21 Mısır vatandaşının alçakça ve korkakça öldürülmesini kınıyor" ifadesi kullanıldı.

Saldırıda ölenlerin ailelerine başsağlığı dilenen açıklamada, kurbanlarının yasını tutan Mısır halkına ve hükümetine yönelik desteğe de değinildi. Açıklamada, şunlar bildirildi:

"IŞİD'in gaddarlığı sınır tanımıyor. Din, mezhep veya etnik köken ile sınırlandırılmamış. Bu masum insanları kasten öldürme, uluslararası toplumun IŞİD'e karşı birleşmesini daha da ateşleyen, Sina'da düzinelerce Mısırlı askerin öldürülmesi dahil bölge halkına yönelik IŞİD yanlısı teröristlerin işlediği birçok ahlaksız eylemlerin sadece en sonuncusudur."

Saldırının, Libya'da çatışmalara acilen siyasi çözüm gereksinimini bir kez daha vurguladığı kaydedilen açıklamada, Libya halkının terör eylemlerini güçlü şekilde reddetmesi çağrısında bulunuldu.

Açıklamada, Birleşmiş Milletler (BM) Libya Özel Temsilcisi Bernardino Leon'un, Libya için ulusal birlik hükümeti çağrısına ve ülkede siyasi çözümün geliştirilmesine yardım edecek çabalarına güçlü şekilde destek verildiği belirtildi.

Libya'da 12 Şubat'ta kaçırılan 21 Mısırlı Kıpti'nin IŞİD militanları tarafından infaz edildiğine dair görüntüler dün yayınlanmıştı.

ABD DIŞİŞLERİ BAKANI KERRY, MISIRLI MEVKİDAŞINA BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Libya'da terör örgütü IŞİD'in 21 Mısırlıyı öldürmesinden ötürü Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükrü'ye taziyelerini iletti.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, 21 Mısırlı Kıpti'nin IŞİD militanları tarafından infaz edildiğine dair görüntülerin yayınlanmasının ardından Kerry'nin, bugün Mısırlı mevkidaşı Şükrü'yü telefonla aradığını bildirdi.

Görüşmede, Kerry'nin Amerikan halkı adına başsağlığı dileğinde bulunduğunu belirten yetkili, "Kerry, ahlaksız terör eylemini güçlü şekilde kınadı" bilgisini verdi.

Yetkili, iki bakanın yakından temas halinde olmada mutabık kaldıklarını kaydetti.

Libya'da 12 Şubat'ta kaçırılan 21 Mısırlı Kıpti'nin IŞİD militanları tarafından infaz edildiğine dair görüntüler dün yayınlanmıştı.