AA muhabirine konuşan Aşiret Liderleri Meclisi Sözcüsü Ahmed Dera el-Cemili, IŞİD'in Kerme'deki çatışmalarda esir aldığı 22 askeri Felluce'nin güneyindeki Es-Sanai Mahallesi'nde idam ettiğini söyledi.

Felluce polis teşkilatında görevli Binbaşı Visam el-Fellahi de "IŞİD, Felluce'den çocuklarıyla kaçmaya çalışan Hüseyin Ali el-Carisi adlı vatandaşı, eşini ve 5 çocuğunu idam etti" dedi.

Felluce'den kaçmaya çalışan 19 kişinin ise IŞİD tarafından hapsedildiklerini kaydeden Fellahi, "IŞİD örgütü, Felluce ve çevresinde yaşayan 100 binden fazla kişinin bölgeden ayrılmasını engelliyor. IŞİD, militanlarını korumak için bu kişileri canlı kalkan olarak görüyor. Aynı zamanda insanların yüzerek kaçmasını önlemek için Fırat Nehri kıyılarındaki militan desteğini artırdı" diye konuştu.

Terör örgütü IŞİD 2014 yılı başından beri Felluce'yi kontrolü altında tutuyor.

Enbar İl Meclis üyesi Iyd Ammaş ise emniyet güçlerinin Enbar vilayetinin merkezi Ramadi'nin doğusunda ciddi bir ilerleme kaydettiğini anlattı.

Ammaş, emniyet güçleri ve IŞİD arasındaki çatışmalarda 31 militanın öldüğünü, birçoğunun yaralandığını ve örgüte ait 3 aracın imha edildiğini söyledi.

Enbar Operasyonları Komutanı Tuğgeneral Kasım El-Mahmudi, Ramadi'nin doğusunda IŞİD'e yönelik operasyonlarda, 25 militanın hayatını kaybettiğini, 6 aracın imha edildiğini kaydetti.

Terör örgütü IŞİD'in 10 Haziran 2014'te Musul'u ve ardından diğer bazı bölgeleri ele geçirmesiyle başlayan çatışmalar ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor. Irak ordusuyla Peşmerge güçleri, IŞİD'in elindeki bölgeleri geri al