IŞİD'in elinde rehin olarak tuttuğu Ürdünlü pilot Muaz el-Kesasibe'yi yakarak öldürdüğünü gösteren bir video yayınlandı.

Videonun gerçekliği şu an için doğrulanamasa da sosyal medyada IŞİD'e yakın hesaplar pilotun öldürüldüğünü iddia ediyor. Yayınlanan görüntülerde el Kesasibe bie kafesin içinde canlıyken yakılırken görülüyor.

IŞİD, Ürdün hükümetine pilotun hayatına karşılık bir intihar bombacısını serbest bırakmasını talep etmişti. Ürdün hükümeti Kesasibe'yi kurtarmak için her şeyi yapacağını duyurmuş ve intihar bombacısını serbest bırakacağını duyurmuştu.

AİLESİ AÇIKLADI

Kesasibe'nin ailesi Reuters'e yaptığı açıklamada Ürdün Genelkurmay Başkanı'nın kendilerine pilotun öldürüldüğünü haber verdiği söyledi.

KAN DONDURAN DETAY

IŞİD'in infaz videosunun son anlarında militanların yaptığı bir tehdit oldukça dikkat çekici. IŞİD'li militanlar videonun sonunda başka Ürdünlü pilotlara ait olduğunu belirttikleri adres ve kimlik listesi gösteriyor. IİŞİD'in pilotların Ürdün'deki kişisel bilgilerini ve adreslerini nasıl ele geçirdikleri ise bilinmiyor.