Bölgedeki Peşmerge komutanlarından edinilen bilgilere göre, 06,00'da ABD ve koalisyon güçlerinin hava desteğiyle Celavle'nin kurtarılması için ağır silahlarla geniş çaplı bir operasyon başlatıldı. Peşmerge güçleri, birçok mahalleyi IŞİD militanlarından kurtardı.

Şehir merkezine doğru ilerleyen Peşmerge güçlerinin 4 koldan sürdürdüğü operasyonda çok sayıda IŞİD militanını etkisiz hale getirildi. IŞİD'ın karargah olarak kullandığı Tecdid'i alan Peşmergeler, IKBY bayraklarını astı.

Germiyan Bölgesi Peşmerge Komutanı Albay Ahmet Latif, yaptığı açıklamada Celevla'yı kurtarma operasyonunun başladığını ve şehrin büyük bölümünü kontrol altına almayı başardıklarını söyledi.

Terör örgütü IŞİD'e büyük bir darbe vurduklarını dile getiren Latif, "Daha önce IŞİD'in ana karargahlarından biri olarak kullanılan Tecdid Mahallesini kurtarmayı başardık. Ardından şehir merkezindeki Vahde ve Cevahir mahallelerini de aldık. Terörist örgüt, ağır kayıplar vererek geri çekiliyor. Sabah saatlerinde başlayan şiddetli sokak çatışmaları devam ediyor. Şehrin kurtarılış müjdesini en kısa sürede vereceğiz" şeklinde konuştu.

"Irak ordu güçleri de Sadiye nahiyesini almak için geniş çaplı bir operasyon başlattı" diyen Latif, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sadiye'den de sevindirici bilgiler geliyor. Irak ordu birlikleri IŞİD'e karşı önemli bir ilerlemenin kaydetti. Nahiye merkezine yakın bir çok köyü kontrol ettikten sonra ordu güçlerinin Sadiye'nin tamamına ele geçirmeleri an meselesidir."

Celevle ve Sadiye'deki operasyonlarda 18 militanın öldürüldüğünü ve 7 askeri aracın da kullanılamaz hale getirildiği ifade edildi.

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Politbüro sorumluları Mela Bahtiyar ile Kosret Resul ve çok sayıda KYB'li üst düzey yetkililerinin bölgede yakından takip ettiği operasyonun devam ediyor.