Kerkük'e bağlı Havice ilçesi polis karakolu yetkilisi Kazım Ahmet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının, Musul ile Selahaddin'i birbirine bağlayan ana yol ile Kerkük'ün güneyindeki Mektep Halit ve Tel el-Werid bölgesindeki IŞİD militanlarını bombaladığını söyledi.

Saldırıda en az 18 IŞİD militanının öldürüldüğünü aktaran Ahmet, örgütün kullandığı 7 zırhlı aracın etkisiz hale getirildiğini ifade etti. Ahmet, savaş uçaklarının ayrıca Havice ilçesinin 55 kilometre güneyinde bulunan Mahmudiye köyündeki IŞİD hedeflerini de bombaladığını kaydetti.

Irak'ta IŞİD'in 10 Haziran'da Musul'u ardından diğer bazı bölgeleri ele geçirmesiyle başlayan çatışmalar devam ediyor. Şii milislerin de içerisinde yer aldığı Irak ordusuyla Peşmerge güçleri, IŞİD'in elindeki toprakları kurtarmak için operasyonlar düzenliyor. ABD'nin öncülüğündeki koalisyon ülkeleri de savaş uçaklarıyla ordu birliklerine destek veriyor.

MUSUL'DA BAZI AŞİRET MENSUPLARI, 5 AŞİRET ÜYESİNİ İDAM ETTİ

Diğer yandan Irak'ın Musul ilinde bazı aşiret mensuplarının, terör örgütü IŞİD'e yardım ettiği gerekçesiyle 5 aşiret üyesini idam ettiği bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, orduya destek veren bazı Sünni Arap aşiret mensupları, militanlara yardım ettiği gerekçesiyle Musul kentinin güneyindeki Tellu'ş-Şe'ir köyünde 5 aşiret üyesini idam etti.

İdam edilen kişilerin evlerinin ilk önce ateşe verildiği, daha sonra buldozerlerle yıkıldığı belirtildi.

Savunma Bakanlığından dün yapılan yazılı açıklamada, Musul'a bağlı Mahmur ilçesinde Peşmerge güçlerinin desteklediği ordu birliklerinin 6 aydan beri IŞİD'in kontrolünde olan ve aralarında Tellu'ş-Şe'ir'inin de bulunduğu 4 köyü geri aldığı kaydedilmişti.