Irak'ın çeşitli kentlerinde düzenlenen bombalı saldırılarda 6 kişinin hayatını kaybettiği, 16 kişinin yaralandığı bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Es-Sadr kentinde patlayıcı yüklü motosikletin infilak etmesi sonucu 4 kişi öldü, 10 kişi yaralandı. Suveyb bölgesinde bir iş yerinin önünde düzenlenen bombalı saldırıda da 2 kişi yaşamını yitirdi, 6 kişi yaralandı.

Bağdat ile Babil kentlerinde bugün düzenlenen bombalı saldırılarda biri polis 8 kişinin öldüğü, 10 kişinin yaralandığı belirtilmişti.

25 IŞİD MİLİTANI ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Salahaddin Operasyon Gücü'nün başlattığı operasyonlar çerçevesinde 15 IŞİD militanının öldürüldüğü, örgüte ait araç ve bir evin de imha edildiği belirtildi.

Musul'un Sincar ilçesindeki Peşmerge güçlerinin komutanı Behram Ureyf ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, örgütün ilçeye yönelik saldırısının püskürtüldüğünü, 10 militanının öldüğü ve 15'inin yaralandığını ifade etti.

Irak'ta IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların Haziran 2014'te Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, ülkenin çeşitli yerlerinde örgüt ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar sürüyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de IŞİD'in kontrolündeki bazı hedeflere hava saldırıları düzenliyor.