Terör örgütü IŞİD'in geçtiğimiz hafta Irak'ın kuzeyine düzenledikleri baskında ele geçirdikleri 4 Peşmergenin kafasını keserek infaz ettiği ortaya çıktı.

Terör örgütü IŞİD'in ABD liderliğindeki koalisyon öncülüğündeki Peşmergelerin geçtiğimiz hafta Irak'ın kuzeyinde düzenlediği baskın sırasında 4 Peşmergeyi infaz ettiği bildirildi. Geçtiğimiz hafta yaşandığı ifade edilen olayın görüntüleri ise dün yayınlandı. 15 dakikalık görüntünün sonlarında maskeli olan ve İngilizce konuşan bir IŞİD militanı ABD Devlet Başkanı Barack Obama'ya göz dağı verdi. 4 Peşmergelerin üzerinde turuncu hapishane kıyafeti bulunan görüntülerde, "Amerikalıları kurtarmak için gelen Peşmergeler" alt yazısı kullanıldı. Görüntülerde, bölgede bulunan ve kullanılamaz hale gelen binalar da yer alıyor.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Sözcüsü Dindar Zebani, IŞİD'in insan haklarının hiçbir şekline saygı duymadıklarını kaydederek, "Ancak onlardan bir başka mesaj alıyoruz. 215 IŞİD militanını ele geçirdik ancak onlara uluslararası insan hakları kurallarına göre davranıyoruz. Ayrıca IŞİD'le bağlantısı olduğu kaydedilen 85 şüpheliyi özgür bıraktık. Biz tutuklularımızı öldürmüyoruz" ifadelerini kullandı. Açıklamada, 20'den fazla IŞİD militanının öldürüldüğü, 6'sının ise ele geçirildiği kaydedildi.