Mısır'daki Sina Yarımadasının kuzeyinde bulunan Şeyh Züveyd kentindeki askeri kontrol noktalarına eş zamanlı düzenlenen saldırılarda ölü sayısı 50'ye yükseldi.

Mısır'ın kuzeyindeki liman kenti El Ariş'in yakınlarında yer alan Şeyh Züveyd'teki en az 5 askeri kontrol noktasına IŞİD militanları tarafından bomba yüklü araçlarla sabah saatlerinde saldırı düzenlenmişti. Saldırıda ölü sayısı artarken, şu ana kadar en az 50 Mısırlı asker ve güvenlik görevlisi hayatını kaybettiği bildirildi. İsrail sınırına yakın bölgede gerçekleştirilen saldırılar sırasında terör örgütü IŞİD'in, Mısır askerlerini rehin aldığı ve askeri araçlara da el koyduğu kaydedildi. Mısır medyasında yer alan haberlere göre, saldırılarda 3 intihar bombası kullanıldı. Al-Refaie'de patlatılan intihar bombasının ardından tüm güvenlik görevlileri ve askerlerin öldüğü belirtildi.

Bölge sakinlerinden biri, saldırıların eş zamanlı gerçekleştiğini fakat en şiddetlisinin Şeyh Züveyd'te meydana geldiğini ve Şeyh Züveyd'in sabah saatlerinde IŞİD militanları tarafından kuşatıldığını söyledi. Görgü tanığı, El-Ariş ve Şeyh Züveyd'i birbirine bağlayan yolun kapatıldığını ve her iki tarafta da pek çok ölünün bulunduğunu aktardı. Tanık, sabah saatlerinde başlayan çatışmalarda çok sayıda insanın hayatını kaybettiğini bildirdi. Mısırlı gazeteci Mustafa Singer, Şeyh Züveyd'in şu an güvenli olmadığını ve IŞİD militanları ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmaların halen devam ettiğini ifade etti.

Mısır ordusu tarafından sabah saatlerinde başlayan çatışmaların hemen ardından yapılan açıklamada 22 militanın öldürüldüğü ve 10 askerin ölü veya yaralı olduğu bildirilmişti.