ABD askerleri ile Irak ordusu tarafından Kuzey Irak'ın Havice kentinde IŞİD'in hapishane olarak kullandığı binada bulunan rehineleri kurtarmak için düzenlenen operasyonun görüntüleri yayınlandı.

ABD askerleri ile Irak ordusu, Kuzey Irak'ın Kerkük bölgesinin kuzeyinde yer alan Havice kentinde bulunan ve terör örgütü IŞİD tarafından hapishane olarak kullanılan binaya baskın düzenlemişti. Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetiminin talebi üzerine gerçekleştirilen ve 70 kadar rehinenin kurtarıldığı operasyonun görüntüleri yayınlandı.

Rehinelerin kurtarıldığı sırada üzerlerinin arandığı anlaşılan görüntülerde, şiddetli çatışma sesleri de duyuluyor. Bazı rehinlerin üzerindeki kıyafetlerde kan lekeleri bulunurken, IŞİD bayrağının da asılı olduğu bina askerler tarafından aranıyor.

Baskının ardından ABD Savunma Bakanlığı Pentagon açıklamasında, operasyonun rehinelerin yakında öldürüleceği istihbaratı üzerine gerçekleştirildiğini kaydetti. Operasyon sırasında çok sayıda militan ve ABD ordusunda görevli Başçavuş Joshua L. Wheeler hayatını kaybetti. Wheeler, 2011 yılından bu yana Irak'ta hayatını kaybeden ABD'li ilk asker olarak kayıtlara geçti.