İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, CIOFF’un ve Uluslararası Festivaller Birliği’nin en önemli festivallerinden biri olarak kabul edilen, İstanbul Ataşehir Belediyesi'nin düzenlediği  5. Uluslararası Halk Dansları Festivali’ne katıldı.

İskele Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye’den 10 ekibin yanı sıra KKTC,  Arnavutluk, Cezayir, Paraguay, Gürcistan, Makedonya, Sırbistan ve Polonya ekiplerinin de katıldığı festivalde, 
 İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, “tam puan alarak”  örnek grup gösterildi.

5. Uluslararası Halk Dansları Festivali kapsamında “Kıbrıs Gecesi” de düzenlendi. Kıbrıs’a özgü kına gecesinin sahnelendiği etkinlikte,  yerel yiyecek  ve içecekler  ikram edildi. Turizm ve Çevre Bakanlığı’nın broşürleri dağıtıldı.

İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Yönetmeni ve CIOFF KKTC Başkanı,  Kıbrıs Türk Halk Dansları Federasyon Başkanı  Özlem Kadirağa, yaptığı açıklamada, başarılarının bir rastlantı olmadığına dikkat çekti.  

Başarının, İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun disiplinli ve özverili çalışmalarının bir ürünü olduğunu kaydeden Özlem Kadirağa; dünyanın ve CIOFF’un en önemli festivalleri arasında gösterilen bu festivale katılmaktan son derece mutluluk duyduklarını belirtti.

Kadirağa, festivale katılmalarında  maddi ve manevi katkıları nedeniyle İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ile Belediye Meclisi üyelerine teşekkür etti.

1474884783.jpg

1474884797.jpg

1474884851.jpeg