İspanya'da teröre karşı uygulanan alarmın düşük seviye olan 3'ten yüksek seviye 2'ye çıkarıldığı bilgisi verilirken, bununla bağlantılı olarak metro, tren istasyonları ve havaalanları gibi toplu ulaşım bölgeleri ile olası bir terör saldırısında hedef olabilecek enerji santralleri, altyapı merkezleri gibi yerlerde güvenlik önlemlerinin artırıldığı kaydedildi.

İspanya İçişleri Bakanı Fernandez Diaz, Paris'teki saldırıyla ilgili soruşturmaların sonuçlanana kadar tedbir amacıyla güvenlik önlemlerini artırmayı uygun gördüklerini belirterek, Fransa, ABD, İngiltere, Avustralya gibi ülkelerin de benzer tedbirleri aldığını hatırlattı.

Diaz, ayrıca Paris'teki saldırının ardından İspanyol gazetelerinden El Pais, 20 Minutos, Libertad Digital gibi bazı gazetelerin merkezlerinin önüne şüpheli paketler bırakıldığına ilişkin sahte ihbarların kimler tarafından yapıldığına dair soruşturma yürüttüklerini, polisin bu olayların sorumluları hakkında bazı tahminleri olduğunu söyledi.

İspanyol basını da bugünkü manşetlerini Paris'teki saldırıya ayırdı. Gazetelerdeki başyazılarda özellikle "basın özgürlüğüne ve Avrupa'nın temel değerlerini korumaya" vurgu yapıldı.

Ülkenin önemli gazetelerinden El Pais ve El Mundo "Bu sadece basın özgürlüğüne veya ifade özgürlüğüne karşı değil, aynı zamanda Avrupa'nın demokratik toplumunun temel değerlerine yapılmış bir saldırıdır. Kararlı bir cevap verilmesi gerektir" görüşünü ön plana çıkardı. El Pais gazetesinde, "Hepimizin paylaştığı değerler ve temel kimliğimiz olan bağımsızlık ve özgürlük için Avrupa basını hayatını vermeye, demokratik tartışmalara, entelektüel bakışlara, açık görüşlere ve meşru olan tüm konularla ilgili yorum, röportaj, araştırma ve analiz yapmaya devam edecektir" ifadesini kullandı.