Batı Şeria, Kudüs ve Gazze'de ekim ayının başından bu yana 7'si çocuk 38 Filistinli'nin hayatını kaybettiği bildirildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, bugün Gazze'de 3, Batı Şeria'da 2 Filistinlinin öldürüldüğü, böylelikle ay başından bu yana ölenlerin sayısının 7'si çocuk olmak üzere 38'e ulaştığı kaydedildi.

Açıklamada, Batı Şeria'nın El-Halil kentinde bir İsrail askerini bıçakladığı gerekçesiyle İyad el-Avavde, Gazze'nin Eş-Şucaiyye Mahallesi'nde Yahya Abdülkadir Ferhat ile Mahmud Hatim Hamide isimli Filistinlilerin İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybettiği belirtildi.

Bakanlık daha önce yaptığı açıklamada, geçen hafta İsrail'in Batı Şeria ve Kudüs'teki Filistinlilere yönelik saldırılarını protesto eden Gazze'deki Filistinlilere müdahale etmesi sonucu yaralanan Şevki Ubeyd'in (37) tedavi gördüğü hastanede, İhab Haneni'nin de Nablus yakınlarında çıkan çatışmalarda İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

Daha önce, ay başından bu yana İsrail'in saldırılarında yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısının 35'i bulduğu belirtilmişti.