İsrail İşgali altındaki Batı Şeria'da bir Filistinlinin daha vurularak öldürülmesi ile birlikte bugün öldürülen Filistinli sayısı üçe yükseldi.

İsrail polisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Batı Şeria'nın güneyinde bulunan El Halil kentinde "sınır polisini bıçaklayarak hafif yaraladığı" öne sürülen Filistinli bir kadın polis tarafından vurularak öldürüldü.

El Halil'deki Kiryat Arba Yahudi yerleşim yeri yakınında gerçekleştiği bildirilen olayın arından çok sayıda İsrail gücünün incelemede bulunmak üzere bölgeye sevk edildiği kaydedildi.

Bu olaydan birkaç saat önce de Doğu Kudüs ve El Halil'de "bıçaklı saldırı girişiminde bulundukları" iddiasıyla iki Filistinlinin vurularak öldürüldüğü açıklanmıştı. Böylece bügün öldürülen Filistinlilerin sayısı, birisi Yahudi yerleşimci ikisi ise polis tarafından vurularak olmak üzere üçü bulmuş oldu.

Ay başından bu yana İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 42'ye yükselirken, olaylarda 7 de İsrailli öldü.

GERGİNLİK TIRMANIYOR

Yahudi yerleşimciler, geçen ağustos ayı başlarında Nablus'ta Devabişe ailesinin evini kundaklamış, olay sebebiyle anne, baba ve 18 aylık bebekleri yanarak hayatını kaybederken yalnızca 4 yaşındaki diğer çocukları sağ kurtulmuştu.

Söz konusu olayla başlayan gerginlik, Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarla tırmanmış, Batı Şeria ve Gazze'nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilerle ciddi boyutlara ulaşmıştı.

Filistin Esirler Heyeti Başkanı İsa Karaki de yaptığı açıklamada, İsrail güçlerinin, 80'i Gazze'den olmak üzere 800 kişiyi gözaltına aldığını, bunlardan 15'inin de yaralı olduğunu söylemişti.