Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin El-Halil'de 2 Filistinliyi öldürmesi, 1 Filistinlinin de hastanaye kaldırılmasına engel olunması sonucu hayatını kaybetmesiyle şu ana kadar ölenlerin sayısının 68'e yükseldiği belirtildi.

Açıklamada, ölenlerin 50'sinin Batı Şeria ve Kudüs, 17'sinin Gazze, 1'inin de Necef'deki El-Hura bölgesinden olduğu belirtilirken, çatışmalarda 7 binden fazla Filistinlinin yaralandığı, bunlardan 921'inin gerçek mermiyle, 885'inin plastik mermiyle, 208'inin darbedilerek, 14'ünün yanma sonucu yaralandığı ve 5 binden fazlasının da gazdan etkilendiği dile getirildi.

Yahudi yerleşimciler, ağustosta Nablus'ta, Devabişe ailesinin evini kundaklaması sonucu anne, baba ve 18 aylık bebekleri hayatını kaybederken olaydan yalnızca 4 yaşındaki diğer çocukları sağ kurtulmuştu. Söz konusu olayla başlayan gerginlik, Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarla giderek tırmanmış, Batı Şeria ve Gazze'nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilerle çatışmalar ciddi boyutlara ulaşmıştı.