İsrail askerlerinin Batı Şeria'da Filistinlilere açtığı ateş sonucu 7 kişinin yaralandığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Batı Şeria'nın Beytullahim kentinde dün İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Filistinli Surur Ahmed Mesrur için cenaze töreni düzenlendi. Cenazenin ardından İsrail askerleri ile Filistinli gençler arasında arbede yaşandı.

Askerler, plastik ve gerçek mermi ile göz yaşartıcı gazla müdahale ederken, gençlerin taş atarak karşılık verdiği ifade edildi.

Filistin Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, yaşanan olaylarda İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 2'si gerçek, 5'i plastik mermi ile 7 kişinin yaralandığı, 25 kişinin de göz yaşartıcı gazdan etkilenerek boğulma tehlikesi atlattığı belirtildi.

Öte yandan daha önce İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden 3 Filistinlinin daha cenaze töreninin düzenlendiği aktarıldı.

El-Halil kentinde, dün "bıçaklı saldırıda bulunduğu" iddiasıyla öldürülen 23 yaşındaki Muhammed el-Kevazibe ile 17 yaşındaki Adnan el-Meşni, El-Bire kentinde de 12 Ekim'de İsrail askerleri tarafından öldürülen 17 yaşındaki Mustafa Hatib'in son yolculuğuna uğurlandığı belirtildi.

İsrail'in Filistinlilere saldırıları ve Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınları nedeniyle ekim ayından bu yana bölgede gerginlik giderek artarken, Batı Şeria ve Kudüs'te İsrail askerlerinin Filistinlilere karşı ihlalleri dikkati çekiyor. Hemen hemen her gün "İsraillilere bıçaklı veya araçla saldırı girişiminde bulunduğu" iddiasıyla vurulan Filistinlilerin ölüm haberleri geliyor.